dailylifeoffrodo

Alla inlägg den 27 mars 2013

Av Johanna Lindholm - 27 mars 2013 20:09

Idag hände en sak på skolan som jag blev riktigt förbannad över. En av våra lärare har sagt upprepade gånger att Jasses uppgifter inte har varit bra nog, och att hon gjorde fel osv. utan att riktigt ha gått igenom och förklarat ifrån början vad för misstag man inte bör göra, utan bara antar att alla ska förstå och kunna allting perfekt.


Idag blev det droppen för Jasse, och hon bröt ihop och skrek åt läraren att hen var så otroligt kritisk och aldrig uppmuntrade. Efter ett tags samtal så sprang jag ikapp en gråtande Jasse, tog henne åt sidan och tröstade henne. Hon hulkade fram: Johanna, jag suger på det här..


Men sanningen är att nej, det gör hon inte. Om inte Jasse gjort som uppgiften krävde, så kan det tyda på brister i pedagogiken. Jag vet att Jasse skriver väldigt bra och spännande historier, hon har en fantastisk fantasi och kreativitet som borde uppmuntras, men istället så får hon bara kritik, och ingen uppmuntran.


En elev ska inte behöva känna sig så krossad och tycka att man inte kan, och att man bryter ihop för att läraren har varit för hård mot en. En lärare ska ge konstruktiv kritik som man kan lära sig av, och inspirera och uppmuntra istället för att krossa en elev och dennes drömmar.


Det gjorde mig bara så grymt ledsen och förbannad att se Jasse (som inte bryter ihop för småsaker) såhär. Och nu råkar jag själv tycka att läraren kan ha väldigt hetsigt humör och behandla en med sarkasm. Man blir faktiskt chockad om hen beter sig trevligt åt. Hoppas hen tog åt sig lite, och blir mer uppmuntrande. Läraren kanske helt enkelt inte såg hur hen betedde sig.


Saker som jag inte gillar med Staffangymnasiet är definitivt vissa lärare (men det finns några få guldstjärnor!) och bristen på inre kommunikation. Ibland blir man helt galen alltså. Det är tur att det finns några guldklimpar som ljusar upp skolgången i alla fall. Annars hade jag nog inte gått kvar alls. 


//Frodo

Av Johanna Lindholm - 27 mars 2013 11:44

                         


//Frodo

Av Johanna Lindholm - 27 mars 2013 08:21

God morgon!

Idag har jag Svenska och fyra timmars håltimme, sen så ska jag ha textkommunikation.

På svenskan ska vi skriva en insändare med argumenterande text och så. Jag har för en gångs skull inget särskilt att klaga på! Herregud. Inget att hylla riktigt för den delen heller. Det var som fanken alltså. 


Till frukost åt jag Coco Pops och jordgubbar med mjölk. Det var rätt gott måste jag säga! Sköljde ner de "livsuppehållande" pillrena med Glocken Gold och gick till skolan. 


Jasse dissade mig och åkte hem på håltimmen. Bröl, vad ska jag nu hitta på?! 


Har inget smink på mig, och dagens parfym blev Narciso Rodriguez For Her edp. 


Jag blev faktiskt rätt nöjd med hårfärgen! Inte jättevackert, men väl fint i alla fall. Det lyser skitsnyggt när jag går i solen! Färgen påminner lite om när jag gick i 5:an och 6:an. Då hade jag en djup kopparröd som var lite knalligare än den jag har nu, eftersom jag hade blont innan jag färgade. Minnen alltså!


En sak att göra ifall ni vill påskynda våren! -->   



Jag återkommer! 

//Frodo



Presentation


Jag heter Johanna, kommer ifrån Hälsingland. Kommer väl skriva lite vad jag känner för, såsom bittra inlägg, allmänna funderingar och hur mina dagar varit.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards